thanksgivukkah and black friday.

Igår var första gången på 200 år som Hanukkah och Thanksgiving inträffade på samma dag, det ni!
Gårdagen började med att vi alla satt och kollade på Macy's årliga Thanksgiving Parade och fy vad fet den var! Himla nice med alla Broadwaynummer, the Rockettes, alla artister och för att inte tala om utsmyckningen. Dessutom så började snön falla under paraden så stämningen var på topp.
Efter det började alla förberedelser inför middagen, släkten kom över och vi åt och hade det trevligt. Middagen bestod bland annat av kalkon, potatismos, grönsaker, någon konstig sås och någon coucousliknande sak med selleri som jag aldrig figured out vad det var, sötpotatispaj, speciella små frallor och lite annat. Priset för konstigaste saken går utan tvekan till the sweet potato pie. Smulade graxamskex som pajbotten, mosad sötpotatis med ananasbitar som fyllning och ett tunt lager grillade marschmallows överst. Eeeehh vem sjutton kommer på nåt sånt?? Det smakade väl ungefär lika omatchat som det låter.
Efter det så var vi alla i matkoma och spelade spel och pratade och efter en stund dök efterrätterna upp. Äppelpaj, äppelkaka, glasstårta, någon weird sockerkaka, chocolate chips cookies och brownies. Matkoma nr 2 slog in, ehe. Men det var fett gott!
Några timmar senare åkte alla hem igen förutom mostern för hon ville med oss ut och shoppaaaaa! Dagen efter Thanksgiving kallas nämligen Black Friday och då har alla affärer helt sjuka reor, och då menar jag verkligen helt SJUKA. Walmart hade liksom gratis iPhone 4 och skit så folk goes crazy haha. Men det roliga med den här rean är att den öppnar under natten så man liksom midnattsshoppar! I år så var det lite kaos gällande det dock, alla affärer bestämde sig för att öppna redan 8:00 pm på torsdagen och alla tyckte det var fel för att det fortfarande är Thanksgiving då så de skulle "shoppingstrejka" och bla bla bla. Vart jättemycket tjöt om det på TV. Men anyway så kände vi inte för att köa och vara med om timmarna då alla affärer är rena rama djunglerna så vi åkte hemifrån vid tolvtiden och shoppade hela natten lång. Jag hittafr lite julklappar och massa andra saker så det var fett nice! Kan visa vad jag köpte en annan gång, har inga bilder nu. Men $100 dollar spenderades den natten. Eeeh... Tanken på att jag tjänade $200 för att det var rea gör det mer okej ;)
Klockan nio på morgonen, alltså efter nio timmars shopping (!!) med en liten paus på Dunkin' Donuts, så åkte vi till IHOP, International House of Pancakes, för att äta frukost. MMMMMMMM frukosthilmen säger jag bara!!!! Matkoma nr 3. Älskar frukostmat. Sen åkte hem och pretty much däckade så trötta som vi var men fy vad roligt vi hade det!
Tog tyvärr knappt några bilder under dagen, lite synd! Men det betyder bara att jag hade så roligt att jag glömde av :)
Tror inte man ser det, men snön faller i alla fall utanför fönstret haha.
Så snälla är de som såg till att köpa mina favvoknäckebröd inför att jag skulle komma hit för att de vet att jag ÄLSKAR knäckebröd.
Ett armband jag köpte.
Frukost på IHOP! Scrambled eggs, bacons fast turkey (?), skivade bananer och blåbärspannkakor med nötter i. Aahhh this place is heaven!!!