29-01-14

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!!!!!!

Lite så känner jag just nu, för idag låg nämligen ett extra efterlängtat paket i brevlådan som jag kollat varje dag efter skolan den senaste veckan. Mitt nya bankkort! Hurra! Började bli fett orolig eftersom att kontanterna börjar ta slut efter 3 veckor utan kort + att jag behöver ett nytt tunnelbanekort på måndag... Och mat, hehe... Men nu kan jag andas ut! Väntar dock fortfarande på pin-koden, men av någon konstig anledning så använder man aldrig den här i USA? Bara i ett fåtal affärer, överallt skriver man sin signatur i en liten mackapär istället. Ska därför testa kortet imorgon :):)

Bortsett från lyckan över ett litet plastkort så känner jag just nu SMÄRTA I HELA HIMLA KROPPEN. Vad händer?! Det är iaf ingen dålig smärta, bara massa träningsvärk, men det är tillräckligt för att vara plågande... Redan igår hade jag träningsvärk i hela rumpan och lite i ryggen (vet inte vad jag gjorde för att få det?) men det värsta kom idag, efter min första klass med Michael Blake igår. Hela låren, både insida och utsida, längs med sidorna av revbenen (?), magen, samt ännu värre i ryggen och rumpan! Jösses. Tog precis ett långt och varmt bad med sånt där badsalt som hjälper musklerna. Har nu lärt mig i anatomin att det hjälper genom att öka blodcirkulationen, vilket får muskelfibrerna att repareras snabbare. Det ni! Därför hjälper det också med värme = ska även ikväll somna med vetekuddar där det känns som värst hehe. Plzzzzz låt det vara till hjälp.

Igår hade jag som sagt min första klass med Michael Blake. Contemporary årskurs 2. Var helt livrädd då jag hört att han ibland får eleverna att göra oväntade solon för att kunna skratta åt dem. Och så kastar han ut de som markerar i hans klass istället för att demonstrera fullt ut när han går igenom övningen. Eeehh... Men det gick bra iaf! Han pratade mycket om José Limón (för er icke dansare: skapare till en av de fyra stora teknikerna inom modern dans), vilket förvirrade mig lite med tanke på att det här var en contemporary klass och inte modern... Han har iofs varit dansare i Limóns kompani så hans contemporaryteknik kanske liknar den moderna, jag vet inte. Men hur som helst så har jag tagit många Limón-klasser tidigare så det var bara att köra på samma feeling och han gillade det! Han sa till och med att han förstod varför de valt att flytta upp mig. SCORE. Meeen det var ett tag sedan jag tog Limónklasser, eller över huvud taget klasser där man går väldigt djupt ner i benen, så det tog död på de stackars låren. Kände mig skakis redan efter klassen och visste att jag skulle få betala för det idag, and I was right.

Äter just nu en perfekt mango och ska plugga inför anatomiprovet imorgon. SKA plugga... Efter ett avsnitt av Gossip Girl. Eller två. Ehe. Nackmuskler är faktiskt väääldigt tråkiga att lära sig....